Medicin mot svampinfektioner

Svampinfektioner i underlivet är inte särskilt svåra att behandla. Det finns många bra receptfria och receptbelagda läkemedel på marknaden. De är effektiva och skonsamma och enkla att använda. De flesta medel eller läkemedel mot svamp innehåller någon form av svampdödande ämnen som alternativt kallas för azoler. Två potenta och skonsamma läkemedel mot svamp i underlivet är daktar och diflucan.


är ett oralt läkemedel mot svampinfektioner i underlivet. Intas oftast som en singeldos, dvs att man tar endast en dos under hela behandlingen. Läkemedlet är lämpligt för både män och kvinnor. Diflucan mot underlivssvamp kommer oftast som en dos på 150 mg. Detta är oftast tillräckligt för att bota svamp i underlivet då läkemedlet innehåller det effektivt svampdödande ämnet fluconazole. Det är klokt att köpa två doser av läkemedlet om den första dosen inte skulle ge effekt eller om det är kroniska orsaker bakom infektionen. Tänk på att par kan behöva behandla sig samtidigt eftersom svampinfektioner kan vara smittsamma via sexuell kontakt. Diflucan är en snabb, effektiv och bekväm behandling av svampinfektion i underlivet.


Daktar formuleras som en salva som appliceras på områden i underlivet som drabbats av svampinfektion. Läkemedlet är mycket effektivt och verkar utmärkt mot svampinfektioner i slidan eller på huden. Läkemedlet är snabbverkande. Den verksamma substansen mikonazol behandlar och lindrar symtom som sveda, klåda, flytningar samt spruckna slemhinnor med god effekt. Läkemedlet är både snabbverkande och effektivt, vilket märks på snabb lindring av symtom. Redan efter ett par dagar brukar användare märka en förbättring av symtomen och svidande slemhinnor och flytningar avtar. Daktar och diflucan kan för riktigt svårbehandlande eller kroniska svampinfektioner kombineras till en kombinationsbehandling som rår på även de segaste svampinfektionerna.